Kinderraadseltje blijkt toch niet zo evident

Een Britse moeder heeft haar Twitter-volgers om raad gevraagd over een rekensommetje van een van haar kinderen. Het 6-jarig kind moest een vraagstuk over het aantal passagiers op een trein oplossen. De som is niet alleen bijzonder moeilijk voor een jong kind, ook volwassenen worden op het verkeerde been gezet.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

Het raadseltje gaat als volgt. Er zit een aantal mensen in de trein. 19 mensen stappen uit bij de eerste stop. 17 mensen stappen in. Nu zijn er 63 mensen binnen. Hoeveel mensen zaten er in eerste instantie in de trein?

 

[polldaddy poll="9413799"]

 

 

Ontdek het antwoord onderaan het artikel!

 

 

 

 

 

 

Zeker een moeilijke som voor een6-jarige, antwoordt een van de volgers van moeder Louise Bloxham. Om het antwoord te vinden moet je volgens de volger immers de volgende formule opstellen: x-19+17=63. In dat geval zou het juiste antwoord dus 65 moeten zijn.

Volgens het handboek van de leraar is het juiste antwoord immers 46. Wie de vraag correct interpreteert, weet dat je enkel de 17 nieuwe reizigers moet aftrekken van de 63 aanwezige reizigers. Alleen dan weet je hoeveel van de 63 reizigers al van bij de start op de trein stonden. 65 is dan weer het antwoord op de vraag “Hoeveel mensen zaten er oorspronkelijk op de trein?”.

Foto Twitter / Louise Bloxham