Kim Yong-un blijft mode dicteren

Kim Yong-un blijft mode dicteren

Dat de leider van de Democratische Volksrepubliek Korea Kim Yong-un een unieke haardos had, was al langer geweten. De jonge leider, of voor het Noord-Koreaanse volk 'Heerlijke Leider', is het nieuwe jaar ingegaan met een nieuw kapsel. Maar er rest één vraag: waar zijn zijn wenkbrauwen naartoe?

Op woensdag werd de communistische dictator van het Koreaanse schiereiland gefilmd op het Politburo. Dit is de hoogste leidingevende organisatie van de Arbeiders Partij van Korea. De enige politieke partij van het land. En dus meteen ook de belangrijkste organisatie van het land. Noord-Korea is een zeer gesloten dictatoriale staat die doorgaans als de minst democratische in de wereld wordt beschouwd.

De nieuwe haarstijl is een variatie op Kim's kenmerkende geschoren zijkanten. De top is nu gebeeldhouwd in een hoge, wigvormige trapezium dat boven Kim's hoofd zit als een hoed. Dat het kapsel een ode is aan zijn overleden vader, Kim Yong-il, staat buiten kijf. De 'Geliefde Leider' overleed in 2011 nadat hij in 1994 zijn vader en stichter van Noord-Korea opvolgde. Naar goede Noord-Koreaanse gewoonte worden overleden leiders dagelijks geëerd. Zijn nieuwe look met, gedeeltelijk geschoren wenkbrauwen, kan dus geïnterpreteerd worden als een teken van respect.

Op socialenetwerksites steken ze elkaar de loef af voor wie de beste vergelijking of photoshoptruc kan uithalen. Zo is er op Twitter een foto rondgegaan waar Kim Yong-un vergeleken wordt met 'Jersey Shore' ster-Pauly D's.