Kim Kardashian is bezig aan rechtenstudie en wil in 2022 diploma behalen

Kim Kardashian is bezig aan rechtenstudie en wil in 2022 diploma behalen

In de Verenigde Staten kunnen mensen in de meeste gevallen geen rechten studeren aan de universiteit als ze niet eerst een bachelor hebben gehaald. In vier staten is dat echter anders, onder meer in Californië, waar Kardashian ook met haar middelbareschooldiploma kan gaan studeren.

Onderdeel daarvan is dat ze achttien uur per week onder toezicht moet studeren en minstens vier jaar stage moet lopen bij een advocatenkantoor. Een andere voorwaarde waaraan ze moet voldoen is dat er halfjaarlijkse rapporten worden ingediend bij de California Bar Association die tonen dat de kandidaat progressie heeft gemaakt. Kardashian moet ook slagen voor de 'The First-Year Law Students', een test die berucht is voor zijn moeilijkheidsgraad.

Zaak-Marie Johnson

"Ik heb er lang over na moeten denken", aldus Kardashian, die vertelt dat de zaak-Marie Johnson haar over de streep trok. De zwarte vrouw werd in 1996 tot levenslang veroordeeld voor een licht drugsdelict. Kardashian hielp de ondertussen 63-jarige vrouw vorig jaar vrijkomen.

Alice Johnson ontroerd op de 'State of The Union' van Donald Trump                                                   Foto AFP / A. Wong

"Toen merkte ik dat ik meer moest en wilde weten over het Amerikaanse rechtssysteem. Ik wil vechten voor mensen die hun straf hebben gehad en het nu verdienen hun leven weer op te pakken", aldus Kardashian.

De realityster noemt in het interview niet dat haar vader Robert ook advocaat was. Hij stond onder anderen O.J. Simpson bij.