Kijk welk bedrijf Facebook heeft binnengehaald voor twee miljard

Kijk welk bedrijf Facebook heeft binnengehaald voor twee miljard

Facebook kondigde dinsdag aan dat ze het bedrijf Oculus VR hebben overgenomen voor twee miljard dollar. Oculus VR is de firma die Oculus Rift ontwierp. Dat is een headset die de ogen bedekt en u onderdompelt in virtuele realiteit die reageert op uw hoofdbewegingen. De volgende generatie games zullen hoogstwaarschijnlijk virtual reality games zijn en Oculus VR was het bedrijf dat het verst stond met de technologie. Zuckerberg reageerde enthousiast op zijn nieuwe aanwinst.

"Mobiele telefoons zijn het platform van vandaag, maar met Oculus VR hebben we ook het platform van de toekomst in handen," zei Zuckerberg, CEO van Facebook. "Oculus heeft de kans om het meest succesvolle en sociale platform ooit te worden. Het kan de manier waarop we werken, gamen en communiceren volledig veranderen." Het mobiele platform heeft Zuckerberg al succesvol in handen gekregen mede door het duizelingwekkende bedrag van 19 miljard dollar neer te tellen voor Whatsapp. Een jaar eerder telde Zuckerberg al een miljard dollar neer voor Instagram.

Facebook is van plan om Oculus VR te helpen bij het ontwikkelen van een game in virtual reality. Daarna wil Facebook het platform uitbreiden naar andere terreinen zoals live media en onderwijs.

Het verhaal achter het succesbedrijf Oculus VR is verbazingwekkend. De stichter van het bedrijf, Palmer Lucky, was al jaren enthousiast over virtuele realiteit en hij was gepassioneerd door hardware. Het bedrijf lanceerde een Kickstarter-campagne om geld binnen te krijgen zodat ze de ontwikkeling van hun  eerste product, de Oculus Rift, een baanbrekende virtual reality headset voor immersive gaming, konden financieren. Met de steun van top video game bedrijven zoals Valve, Epic Games en Unity,  groeide de Kickstarter uit tot een enorm succes. Ze zamelden bijna 2,5 miljoen dollar in voor hun project.

Als u graag eens ervaart hoe het is om de Oculus Rift op te hebben, dan kan u hier de interactieve trailer beleven.

http://vimeo.com/86717334