Kijk niet naar beneden! Deze 14 prachtige panorama's vanop grote hoogtes zullen je doen duizelen

Kijk niet naar beneden! Deze 14 prachtige panorama's vanop grote hoogtes zullen je doen duizelen

Hopelijk heb je geen hoogtevrees want deze veertien prachtige panorama's zijn getrokken vanop een extreme hoogte. Je krijgt soms hoogtevrees achter je computerscherm als je deze foto's ziet!

Mont Blanc, de Franse Alpen

Bron: demilked.com

 

Op de piek van de Aiguille du Midi op 3842 meter hoogte heb je een glazen kooi, die de hoogste doorzichtige vloer op de wereld heeft. Vanuit die kooi heb je een zicht op de Mont Blanc, de hoogste berg in Europa.

Burj Khalifa, Verenigde Arabische Emiraten

Bron: dubaidhow.com

mat2.materialicious.com

 

 

De Burj Khalifa is het hoogste gebouw ter wereld. Op zijn hoogste punt meet de toren 828 meter. Vanop het observatieplatform krijg je dus een indrukwekkend zicht over Dubai.

Grand Canyon Skywalk, Verenigde Staten

Bron: dailyfresher.com

glassolutions.de

 

 

De Skywalk is een zwevend glasplatform boven de Grand Canyon in Arizona in de Verenigde Staten. Direct onder het platform zijn dieptes tussen 300 en 400 meter en vanop een afstand kan je de Coloradorivier op 1.200 meter diepte zien liggen.

Willis Tower, Verenigde Staten

Bron: toptravellists.net

Bron: gizmodo.com.au

 

De Willis Tower ofwel de vroegere Sears Tower, heeft een hoogte van 442,14 meter en was tussen 1973 en 1998 het hoogste gebouw in de wereld. De toren bevindt zich in Chicago en  telt 110 verdiepingen, met een uitkijkpunt op de 104e verdieping.

Petronas Twin Towers, Maleisië

Bron: orangesmile.com

Bron: vagablonding.com

 

 

In 1998 namen de Petronas Twin Towers de fakkel van het hoogste gebouw over van de Willis Tower. De twee spitsen bereiken een hoogte van 452 meter met hun antennes. Zonder antennes zijn de torens slechts 378 meter hoog. De brug tussen de twee torens bevindt zich op een hoogte van 168 meter maar die hoogte zorgt nog altijd voor een spectaculair panorama. In 2003 waren de Petronas Twin Towers hun titel van hoogste gebouw kwijt.

CN Tower, Canada

Bron: myniagaratours.com

Bron: gizmodo.com.au

 

 

De CN Tower werd gebouwd in 1976 en was destijds met een hoogte van 553 meter de hoogste tv-toren ter wereld. Oorspronkelijk stond CN voor Canadian National Railway, die de toren gebouwd hadden. Toen Canadian National Railway in 1995 werd geprivatiseerd, besloten ze om zich niet meer bezig te houden met de toren. Officieel heet de toren nu Canadian National Tower, zodat de inwoners van Toronte de benaming CN Tower konden blijven gebruiken.

Blackpool Tower, Verenigd Koninkrijk

Bron: blog.oup.com

Bron: staticflickr.com

 

 

Blackpool Tower werd geopend voor het publiek in 1894. Het is een iconische toren in de Engelse kuststad Blackpool, met bovenaan een observatieplatform. De toren is 158 meter hoog.

Tianmenberg, China

Bron: best-posts.com

Bron: wordpress.com

 

 

De Tianmenberg in China heeft een hoogte van 1.519 meter. Aan de zijkant van de berg zijn wandelpaden bevestigd, die soms een glazen vloer hebben. Zo wordt het natuurlijk moeilijk om niet naar beneden te kijken maar als je niet aan hoogtevrees lijdt, is het blijkbaar een fantastische wandeling.

Spinakker Tower, Verenigd Koninkrijk

Bron: wikimedia.org

wikimedia.org

 

 

Spinnaker Tower is een observatietoren in Portsmouth die 170 meter hoog is. De toren dankt zijn naam en zijn vorm aan de spinnakker, een voorzeil dat gebruikt wordt om mee te zeilen.

Trolltunga, Noorwegen

Bron: thezooom.com

Bron: wordpress.com

 

 

Trolltunga, ofwel tong van de trol, is een steenformatie in Noorwegen die horizontaal uitsteekt uit het gebergte en zo'n 350 meter boven het Ringedalsvannetmeer hangt.

Pareltoren van het Oosten, China

Bron: orangesmile.com

Bron: farm8.staticflickr.com

 

De Pareltoren van het Oosten was het hoogste gebouw in China tot 2007 met een hoogte van 468 meter. Het hoogste observatieplatform bevindt zich op een hoogte van 450 meter en biedt een zicht over de stad Shanghai.

Tokyo Skytree, Japan

Bron: kaiho.co.jp

Bron: venci.bg

 

 

De Tokyo Skytree is momenteel de tweede hoogste constructie in de wereld, na de Burj Khalifa. Met een hoogte van 634 meter torent hij uit boven de skyline in Tokio.

Marina Bay Sands Hotel, Singapore

Bron: comesingapore.com

Bron: triptipsonline.com

 

 

Marina Bay Sands is een luxehotel in Singapore. Het heeft een zwembad op 200 meter hoogte met een onzichtbare rand, wat de illusie geeft de je naar beneden tuimelt als je naar de rand zwemt.

Half Dome, Verenigde Staten

Bron: traveljapanblog.com

Bron: tumblr.com

 

 

Half Dome is een berg in Yosemite National Park. De piek van de berg ligt 2.964 meter boven de zeespiegel en 1.444 meter boven de vallei. De noordwestelijke wand van de berg is zo steil dat het lijkt alsof de halve berg is verdwenen. Verschillende kliffen op de berg bieden een prachtig zicht over het park.