KI laat ex-topman Studio 100 vrij onder voorwaarden

KI laat ex-topman Studio 100 vrij onder voorwaarden

De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft beslist om Maarten S. (44) vrij te laten onder voorwaarden. De voormalige topman van Studio 100, die verdacht wordt van een miljoenenfraude, zat zijn voorhechtenis thuis uit onder elektronisch toezicht, maar dat wordt nu dus opgeheven.

Maarten S. werd begin april aangehouden, omdat hij via valse facturen naar verluidt vier miljoen euro van het amusementsbedrijf in eigen zak zou hebben gestoken. Hij mocht na een verblijf van enkele weken in de gevangenis zijn voorhechtenis thuis uitzitten met een enkelband. De raadkamer wilde dat elektronisch toezicht twee weken geleden al opheffen, maar het parket was daartegen in beroep gegaan.

De kamer van inbeschuldigingstelling bevestigde echter de beslissing van de raadkamer. Maarten S. wordt dus verlost van zijn enkelband, maar dient zich wel aan een aantal voorwaarden te houden. Zo mag hij geen contact hebben met de medebetrokkenen in het dossier en mag hij niet naar het buitenland reizen of in de financiële sector werken.

bron: Belga