KI Antwerpen - Man die over Meir racete blijft aangehouden

KI Antwerpen - Man die over Meir racete blijft aangehouden

Mohamed R. (39), de Franse Tunesiër die in maart tegen hoge snelheid over de Antwerpse Meir had gereden, blijft in de cel. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen vandaag beslist.

Militairen hadden op 23 maart een rode Citroën met Franse nummerplaten tegen hoge snelheid over de Meir zien rijden. Voetgangers zouden daarbij uit de weg hebben moeten springen. Toen de militairen het voertuig wilden controleren op een kruispunt, negeerde de bestuurder het rode licht en reed hij ervan door.

Een snelleresponsteam van de lokale politie kon het voertuig even later lokaliseren op de parking van de Sint-Michielskaai en de bestuurder arresteren. De man was onder invloed. In zijn auto lag een steekwapen en een gedemonteerde riotgun. Mohamed R. werd aangehouden voor poging tot moord en slagen en verwondingen in een terroristische context en voor inbreuken op de wapenwetgeving. Hij ontkende dat hij voetgangers wilde aanrijden en zei dat hij op zoek was naar een vriendin. De wapens wilde hij verkopen. Na verder onderzoek bleken er onvoldoende aanwijzingen voor een terroristisch motief. Mohamed R. is momenteel alleen nog maar aangehouden voor verboden wapenbezit. Over een maand verschijnt hij opnieuw voor de raadkamer.

bron: Belga