KFC verkoopt brandhout dat naar gefrituurde kip ruikt

KFC verkoopt brandhout dat naar gefrituurde kip ruikt

Wat is nog typischer voor de eindejaarsperiode dan gezellig in de woonkamer zitten, onder een dekentje, rond een knetterend haardvuur? Bij KFC zijn ze dezelfde mening toegedaan. Daarom heeft de fastfoodketen een product op de markt gebracht dat aan dat gezellige tafereel nog iets extra's toevoegt: een houtblok die je woonkamer naar gefrituurde kip doet ruiken.

100% gerecycleerd hout

Het brandhout heet KFC 11 Herbs & Spices Firelog omdat de smakelijke geur ervan afkomstig is van de elf kruiden die erop liggen. Dat is dezelfde kruidenmix die KFC gebruikt in het beslag van de gefrituurde kip. Voor het opmerkelijke product werkte het bedrijf samen met het Amerikaanse Enviro-Log. Samen zorgde ze ervoor dat alle stukken hout bestaan uit 100% gerecycleerde materialen. Een blok zou zo'n 2,5 tot 3 uur branden en kan leiden tot een onweerstaanbare drang naar kip, laat KFC weten.

De restaurantketen vraagt 18,99 dollar, of bijna 17 euro, voor een KFC 11 Herbs & Spices Firelog. Ze zijn te verkrijgen op de website van KFC, zolang de voorraad strekt.

Introducing the 11 Herbs & Spices Firelog from Enviro-Log®, the best way to make a fire smell less like fire and more like fried chicken. Get yours today at https://t.co/u2baCmHQYF. pic.twitter.com/y4TRf4cqQs

— KFC (@kfc) 13 december 2018