KFC opent nog dit jaar drie restaurants in Vlaanderen

KFC opent nog dit jaar drie restaurants in Vlaanderen

"We hebben de rechten om de komende vijf jaar veertig locaties te openen in Vlaanderen en Brussel", klinkt het bij ondernemers Jan Peeters en Mathé Heeren. Zij hebben de rechten gekregen om KFC's te openen in Vlaanderen, Brussel en Nederland. Die vestigingen komen zowel in stadscentra als meer in de rand, waar er bijvoorbeeld ook een drive-inmogelijkheid zal zijn.

Dit jaar, na de zomer, zullen er al drie vestigingen de deuren openen. Behalve om het restaurant in het Wijnegem gaat het om vestigingen in Limburg en Oost-Vlaanderen.

Maar Peeters en Heeren zorgen niet voor de allereerste KFC in België. Die opent weldra in het Brusselse Noordstation. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het restaurant. Dat zal worden uitgebaat door Autogrill België. Die onderneming kreeg immers de rechten op KFC's op snelwegparking en in stations, zo luidt het.

Derde speler

Daarmee is het verhaal nog niet ten einde, want er is nog een derde speler aangeduid. Die mag de kippenrestaurants openen in Wallonië en ook in Brussel. "Daar zullen we een beetje in concurrentie zitten", aldus Peeters en Heeren.

Volgens Jan Peeters kwam KFC naar hem toe. Zijn Groep Peeters-Govers is naar eigen zeggen de grootste franchisenemer van de Nederlandse winkelketen Albert Heijn en heeft ook een eigen groothandel. Die kennis van franchise en verse voeding wordt gecombineerd met de ervaring van projectontwikkelaar Heeren Group, die snel de juiste locaties moet kunnen vinden.

Met Benelux Food Group staan de ondernemers op termijn ook open voor andere merken, "maar eerst willen we focussen op een kwaliteitsvolle opening van KFC's", klinkt het. "Met gemiddeld één opening om de anderhalve maand zullen we onze handen meer dan vol hebben."

Meest gelezen
 1. pexels-dhyamis-kleber-3533909

  Vaarwel vliegvakantie! Naar deze 10 droombestemmingen vertrek je zonder vliegtuig

 2. pexels-zoosnow-1680214

  Wanneer zal je sterven? Studie beweert dat ‘flamingotest’ indicatie geeft

 3. Youtube Reuters

  WOW. Eeuwenoude graftombe van Inca’s ontdekt onder huis in Peru: «Geen woorden voor» (video)

 4. pexels-anton-uniqueton-5986115

  Dit zijn de meest leefbare steden ter wereld

 5. hector-martinez-G96J64iNrHo-unsplash

  Deze negen bars in Gent kleuren jouw zomer