Kevin Hart trekt zich terug als presentator Oscars

Kevin Hart trekt zich terug als presentator Oscars

De comedian plaatste het nieuws gisterenavond op Twitter: "Ik heb de keuze gemaakt om af te treden om de Oscar's van dit jaar te ontvangen." "Dit omdat ik geen afleiding wil zijn op een avond die gevierd zou moeten worden door veel geweldige getalenteerde artiesten. Mijn excuses aan de LGBT-gemeenschap voor mijn ongevoelige woorden uit mijn verleden." Wat later postte hij de onderstaande video op Instagram. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I know who I am & so do the people closest to me. #LiveLoveLaugh

Een bericht gedeeld door Kevin Hart (@kevinhart4real) op

Benjamin Lee, een journalist van 'The Guardian', was een van de eersten die Harts oude uitspraken aanhaalde nadat bekend was geworden dat hij de Oscars zou presenteren. "Ik ben benieuwd wanneer hij zijn oude tweets gaat verwijderen", schreef Lee bij screenshots van tweets waarin Hart onder meer iemand een "dikke homo" noemt.

Homofobe tweets uit verleden

Oorspronkelijk had Hart nog gezegd dat mensen niet zo moeilijk moeten doen over oude tweets van hem. In een Instagrampost verklaarde hij de critici donderdag voor gek. "Ik zweer het je, de wereld is gek aan het worden, en ik ga me er niet door laten frustreren". Hij vond dat tweets van acht jaar geleden hem niet aangerekend hoeven te worden.

In de oude berichten schreef de komiek onder meer dat al zijn zoon met zijn dochters poppenhuis zou spelen, hij het ding zou stukslaan op zijn hoofd. Met "Stop daarmee, dat is gay" als duidelijke ondertoon. Ook had Hart gezegd dat een van z'n grootste angsten is dat zijn zoon ooit met een jongen zou thuiskomen.

De Amerikaanse holebivereniging GLAAD vroeg opheldering bij Kevin en zender ABC, dat de comedian aanwees als presentator. Nu heeft de comedian dus zelf  beslist om op te stappen.

De 91e editie van de Academy Awards-uitreiking vindt op 24 februari plaats in het Dolby Theatre in Los Angeles.