Kevin De Bruyne gaat zich inschrijven voor verkorte trainerscursus van KBVB

Kevin De Bruyne gaat zich inschrijven voor verkorte trainerscursus van KBVB

Kevin De Bruyne is van plan zich in te schrijven voor de verkorte trainerscursus die de Belgische voetbalbond (KBVB) organiseert voor haar internationals. Dat bericht Het Laatste Nieuws deze morgen. De momenteel 28-jarige De Bruyne ziet de opleiding als een investering voor de toekomst. "Dit is het minimum als ik later in het voetbal wil blijven", liet hij optekenen. "We hebben onlangs van de KBVB een voorstel gekregen om ons trainersdiploma te behalen, UEFA A en UEFA B samen", legde De Bruyne uit. "Dat is natuurlijk iets wat ik wil doen. Omdat je op een kortere periode twee brevetten tegelijk kunt behalen. Ik speel nog niet met het idee om trainer te worden. Daarvoor ben ik nog te jong. Maar als ik later in het voetbal wil blijven, is dit het minimum."

De Bruyne volgt zo het pad van zijn oud-ploegmakker bij Manchester City, Vincent Kompany. Beide Rode Duivels maken er geen geheim van erg geïnspireerd te zijn door de ideeën van hun (oud-)coach Pep Guardiola.

Kompany is momenteel bij Anderlecht al aan de slag als speler-manager, maar beschikt ook nog niet over de vereiste trainersdiploma's. "Vincent volgt zijn trainerscursus bij de Engelse en Welshe bond. Ik zal het bij de KBVB doen", vervolgde KDB. "In november hebben ze ons de nieuwe formule uitgelgd. Ik denk dat de cursus in maart start, maar iedereen mag die op eigen tempo afwerken. Ik moet nog eens goed uitzoeken hoe en wanneer ik het wil doen."

bron: Belga