Keuzestress? Zo kies je snel een film op netflix uit

Keuzestress? Zo kies je snel een film op netflix uit
Foto Pexels

«Er is dan ook zo veel te kiezen”, laat de Nederlandse filmaanbieder Film1 weten als mogelijke verklaring. «Welk platform? Een film of een serie? Verder kijken of aan iets nieuws beginnen? Alleen kijken of samen met een partner of vrienden?» Het onderzoek werd uitgevoerd door Telecompaper, op initiatief van Film1.

Uit het onderzoek blijkt dat 43 procent van de ondervraagden, mensen die ten minste één abonnement op een streamingplatform hebben, regelmatig vastloopt tijdens het zoeken naar een film of serie. Vervolgens stoppen zij zelfs met zoeken. Dit zijn vaker vrouwen dan mannen; 46 procent tegenover 38 procent.

Makkelijk een film kiezen

1. Netflix Roulette: What Should I Watch?

Geen roulette op leven en dood, maar op kiezen van een film of serie. Kies je genre, type, IMDb score (voor als je wat kieskeuriger bent) en klik op de ‘spin’-knop. De ‘Netflix randomizer‘ kiest vervolgens iets voor je uit om te kijken. Zo simpel kan het dus zijn. De filmavond kan beginnen!

2. What The Hell Should I Watch On Netflix?

Opnieuw krijg je hier de mogelijkheid om te bepalen of je liever een film of serie kijkt. Maakt dat je niks uit, dan klik je op ‘random’. Wees vrij om weer een genre te kiezen en de machine laat zien welke optie hij voor je heeft. De trailer staat al voor je klaar, met een korte uitleg bij de titel. Als je klikt op ‘watch it now’, word je meteen naar Netflix doorgestuurd.