Ketnet maakt shortlist voor ‘Kinderwoord van het Jaar' bekend

Ketnet maakt shortlist voor ‘Kinderwoord van het Jaar' bekend

Naar analogie met de grote mensen, die tot 20 december hun ‘Woord van het Jaar kunnen kiezen, kunnen nu ook kinderen het woord van 2016 kiezen. Televisiezender Ketnet komt in samenwerking met Van Dale en de Jommekeskrant met een shortlist op de proppen.

Kinderen gaan volgens Ketnet op een “heel gevarieerde en creatieve manier om met taal”. De lijst, die uit vijf woorden bestaat, combineert dan ook speelsheid met taalvernieuwing.

De shortlist:

- Bestie: Beste vriend(in)

- Bottleflip: Populaire handeling waarbij je voor een derde met water gevulde fles een salto laat maken, waarna die rechtop neerkomt.

- Dab: Dansmove afkomstig uit de hiphop waarbij een persoon als het ware ruikt aan de binnenkant van zijn elleboog en de andere arm zijdelings omhoog steekt. Dit gebaar wordt niet alleen door kinderen gebruikt, zo viert voetballer Paul Pogba nu en dan zijn goals met een dab.

- Nice: Cool, tof, fijn

- Prank: Iemand beetnemen, grap

Op de website van Ketnet kan je stemmen op je favoriete woord. Op 18 december weten we vervolgens welk woord de opvolger is van 'beire' (leuk, tof), dat vorig jaar met de prijs ging lopen.