Kersttrein is blikvanger van eindejaarsacties NMBS

Kersttrein is blikvanger van eindejaarsacties NMBS

De Kerstman heeft zijn slee en rendieren, maar wil hij zich geen zorgen maken over de files, dan kan hij vanaf vandaag tot en met 6 januari gebruik maken van de Happy Train. Dat is een kersttrein die aan de binnen- en buitenkant volledig uitgedost is in de kerstsfeer. Het feestelijke treinstel is de eyecatcher van de eindejaarsacties van vervoersmaatschappij NMBS. De Happy Train zal tot 21 december in de voorstadszones van Brussel, Antwerpen, Gent, Luik en Charleroi opduiken. Daarna is hij op het volledige Belgische net te zien.

Happy Ticket en Happy Santa

Met de eindejaarsacties hoopt NMBS de kerstsfeer tot bij de reizigers te brengen. Zo kunnen reizigers tijdens het weekend van 15 en 16 december en gedurende de hele kerstvakantie gebruik maken van het Happy Ticket. Dat laat hen toe om voor 10 euro in tweede klasse heen en weer te reizen naar een bestemming op het Belgische spoornet. Jongeren kunnen een Go Unlimited op hun MOBIB-kaart laden en daarmee zeven dagen lang onbeperkt de trein nemen.

Naast de tijdelijke aanbiedingen zijn er ook sfeeracties. Zo zullen de Kerstman en zijn elfjes af en toe meerijden met de Happy Train en snoepjes uitdelen. In verschillende stations zal een kerstkoor staan dat reizigers uitnodigt om mee kerstliedjes te zingen. Ook zal er een piano opgesteld worden in verschillende stations. Reizigers mogen die bespelen en filmpjes daarvan opsturen naar NMBS. De populairste video van elk station wint een Rail Pass. De reiziger die op het einde van de rit de meeste likes in totaal verzamelde, krijgt een piano. De actie start in de kerstvakantie in Brussel-Centraal en Antwerpen-Centraal, maar zal vanaf februari tot september stations over heel het land aandoen.

www.nmbs.be