Kerstspecial van F.C. De Kampioenen boekt op de valreep kijkcijferrecord voor 2020

Kerstspecial van F.C. De Kampioenen boekt op de valreep kijkcijferrecord voor 2020

Met het uitgesteld kijken tot nog toe meegeteld, keken er al 2.283.418 Vlamingen naar de kerstspecial. Het vorige jaarrecord stond op naam van het VTM-programma 'The Masked Singer', dat tijdens de finale kon rekenen op ongeveer 2,1 miljoen kijkers. De herhaling van de kerstspecial, op zondag 27 december, was nog eens goed voor gemiddeld 370.281 kijkers. Daarmee haalde het programma een marktaandeel van 66,3 procent.

Best bekeken programma ooit, na Rode Duivels

Met deze cijfers is de kerstspecial niet alleen het meest bekeken programma van 2020. De F.C. De Kampioenen-special komt ook met zekerheid in de officiële toplijst van het CIM (Centrum voor Informatie over de Media) van best bekeken programma's ooit. Qua kijkcijfers moeten ze enkel de Rode Duivels laten voorgaan.

Het idee voor de kerstaflevering kwam van de acteurs zelf. De aflevering was tegelijk een hulde aan Johny Voners, die in maart van dit jaar overleed aan de gevolgen van kanker. Voners gaf gestalte aan Xavier Waterslaeghers, de doelman en beroepsmilitair die al eens graag een glaasje lustte.