Kerstmis bij tiental graden

Kerstmis bij tiental graden

Het wordt de komende dagen zachter, maar er is regelmatig kans op wat neerslag. Eenzelfde weerbeeld is er voor Kerstmis, zondag, met temperaturen die naar verwachting 7 tot 12 graden zullen bedragen. Dat meldt het KMI. In de namiddag neemt de bewolking toe vanaf het westen en tegen het einde van de namiddag of in de loop van de avond kan het licht gaan regenen ten westen van de Schelde. De maxima liggen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 6 graden over het westen. Vanavond en vannacht trekt de regenzone langzaam oostwaarts door het land. De minima schommelen van 1 tot 5 graden.

Morgen wordt het snel droog in het westen en gaandeweg ook in het centrum. In de Ardennen de hele dag regenachtig. De maxima gaan in stijgende lijn en bereiken 3 tot 9 graden.

Vrijdag wordt het meestal droog met af en toe opklaringen, zeker in het noorden van het land. Vrijdagnacht trekt er een nieuwe regenzone van het westen naar het oosten over het land. Zaterdag wordt het opnieuw meestal droog en de maxima kunnen 10 graden bereiken. Kerstdag belooft zwaarbewolkt en winderig te worden met af en toe wat lichte neerslag. Het blijft wel erg zacht, met temperaturen die overdag 7 tot 12 graden bereiken.

bron: Belga