Kenny Dehaes verslaat Tom Boonen in Ronde van Limburg

Kenny Dehaes verslaat Tom Boonen in Ronde van Limburg

Kenny Dehaes (Wanty-Groupe Gobert) heeft vandaag de Ronde van Limburg (1.1) gewonnen. Dehaes was na 200 km met start en finish in Tongeren de snelste in een massasprint voor Tom Boonen en Timothy Dupont. Van bij de start trokken Pieter Serry, de Nederlander Tim Kerkhof en de Fransman Bruno Armirail in de aanval. Lang duurde hun uitval niet. Het sein dan voor David Boucher, Julien Stassen, Wietse Bosmans, Tom Meeusen, Diether Sweeck en de Fransman Thibault Ferasse om het te proberen, maar ook zij zongen het niet lang uit. Het bleef echter aanvallen regenen. Na goed 35 kilometer koers vormde zich een kopgroep met veertien renners. Daarbij onder andere Nikolas Maes, Aimé De Gendt, Tim Merlier, Grégory Habeaux, Jim Aernouts en Alessandro Soenens. Toen Tom Boonen met Kenny Dehaes de kloof overbrugde, liet het peloton eveneens niet begaan en viel weer alles te herdoen.

Pieter Serry versnelde nogmaals en kreeg Wietse Bosmans en de Nederlander Rob Ruijgh mee in steun. Nu liet de grote groep wel begaan en de drie mochten, na 45 kilometer koers, hun voorsprong stelselmatig opbouwen. Wietse Bosmans moest halfkoers zijn vluchtgenoten laten rijden. De twee leiders boekten een maximale voorsprong van 6:20, maar bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde van 11 kilometer was deze geslonken naar 0:45. Serry liet daarop zijn enige metgezel in de steek maar werd op zeven kilometer van de eindmeet eveneens ingelopen waardoor we een algemene hergroepering kregen. In de daaropvolgende massasprint kon Kenny Dehaes Tom Boonen van zich afhouden.

Eerder dit seizoen won Kenny Dehaes al de slotrit van de Vierdaagse van Duinkerke en de laatste etappe van de Ronde van Picardië.

bron: Belga