Keniaanse atleet doet wat je zéker niet mag doen als je aangevallen wordt door beren

Keniaanse atleet doet wat je zéker niet mag doen als je aangevallen wordt door beren

De Keniaan Moninda Marube kwam tijdens een looptraining in Auburn in het Amerikaanse Maine twee zwarte beren tegen. Marube vertelde zijn verhaal aan de krant Sun Journal.

Hij liep razendsnel weg toen de dieren aanvielen. De man is echter niet zomaar een zondagsloper, hij is een professionele atleet.

Steeds dichter

De beren liepen hem na en kwamen steeds dichter, maar hij wist dat er in de buurt een verlaten huis stond. Hij sprintte luid roepend weg, nog iets wat je zeker niet mag doen. Roepen is uit den boze, de beren worden er enkel woester van. Toen hij de deur van het huis bereikt had, waren ze genaderd tot op tien meter, maar hij slaagde er net in ze voor te blijven.

Dun gaas

Eerst kreeg hij de deur niet open, maar toen merkte hij dat er een grendel op zat. Die schoof hij open en hij glipte binnen, waarna hij de deur weer sloot. Tussen hem en zijn aanvallers stond enkel een dun gaas dat ze gemakkelijk zouden kunnen vernielen. Toch bleven de beren staan, en na enkele minuten liepen ze weer weg. Na tien minuten liep Marube zo hard hij kon de andere kant uit. Een uur later was hij weer veilig thuis.

Als dat huis er niet geweest was, hadden de wilde beesten hem zonder twijfel te pakken gehad, zei hij nadien. Hij voegde eraan toe dat hij jaren geleden in Kenia ook al eens een luipaard tegengekomen was. "Ik ben niet bang van leeuwen", wist hij nog te zeggen, "maar een beer is eng."

 

https://www.youtube.com/watch?v=WmhzcrsZGP8