Ken jij de nieuwste generatie al, de Linkster?

Ken jij de nieuwste generatie al, de Linkster?

Millennials kunnen zich nog een tijd inbeelden dat er geen smartphones en sociale media waren, en dat je nog moest 'inbellen' om op internet te kunnen. Voor de Linkster klinkt dat allemaal heel prehistorisch.

Zo'n 18% van de totale wereldbevolking behoort vandaag tot deze nieuwe generatie. Zij zullen opgroeien met de voortdurende druk van de sociale media, schrijft The Independent.

Nooit met de hand schrijven

Zelfs peuters en kleuters kunnen al handig omspringen met de toestellen van hun ouders, stelt Meagan Johnson, auteur van het boek ‘From Boomers to Linksters: Managing the Friction Between Generations at Work'. “Het is goed mogelijk dat Linksters nooit een boek zullen vasthouden of met de hand zullen schrijven. Ze kunnen alles doen via een tablet of smartphone”, zegt Johnson.

Millennials krijgen nu al de kritiek dat ze liever in de zetel naar Netflix kijken dan naar de cinema gaan en dat ze nooit meer iemand opbellen, maar altijd berichten sturen. Dus oudere generaties vrezen dat de Linksters helemaal geen persoonlijke contacten meer zullen hebben.

“Onze samenleving wordt steeds afhankelijker van technologie, waardoor face-to-face communicatie achteruitgaat”, verklaart Johnson. “Dat kan voor heel wat miscommunicatie zorgen, die we kunnen we vermijden als we jonge mensen opnieuw die basisvaardigheden aanleren.”

Tolerante generatie

Toch is het niet allemaal slecht nieuws. Zo zullen Linksters de meest tolerante generatie zijn. Ze zullen het normaal vinden dat vaders thuis blijven om voor de kinderen te zorgen en zullen niet raar opkijken van homoseksuele relaties.