Katrien Vanderlinden tovert kale muren om tot kunstwerken

Katrien Vanderlinden tovert kale muren om tot kunstwerken

Hoe ben je op het idee gekomen?

“Vier jaar geleden ben ik verhuisd. Ik was op zoek naar mooi en betaalbaar behangpapier voor de kinderkamer, maar dat bleek niet zo eenvoudig. Ik besloot dan maar zelf de muren te versieren met tekeningen van dieren. Op een halve dag was de klus al geklaard. Vrienden die op bezoek kwamen, vroegen me of ik bij hen thuis niet hetzelfde kon doen. Door de vele positieve reacties besliste ik om verder te gaan met schilderen en zo was Wonderwalls geboren. Dankzij mond-tot-mondreclame is mijn klantenbestand intussen fel gegroeid.”

Vroeger was druk behang in de mode, daarna stapten we over op effen, geverfde muren. Is muurdecoratie weer in?

“Mensen willen graag een eyecatcher in hun interieur. En liefst iets dat anderen niet hebben. Muurschilderingen zijn heel persoonlijk en vallen goed op. Ik werk graag met veel kleur, ook een pluspunt voor op je Instagramfeed. (lacht)

Wat zijn de trends voor de zomer?

“Geometrische vormen vind je deze zomer niet alleen terug in je kleerkast, maar ook op je muren. Ook abstracte tekeningen doen het goed. Geel en roze zijn dan weer de trendkleuren van het moment. Die vind ik in elk geval heel mooi.”

Welke kamer in het huis is het meest geschikt voor muurdecoratie?

“Je kan je uitleven in elke kamer, maar je kunstwerk komt het best tot zijn recht in een ruimte met veel lichtinval. Ook in een trappenhal kan je muurdecoratie aanbrengen, want dan valt die meteen op wanneer je binnenkomt.”

Hoe kan je thuis zelf aan de slag als je twee linkerhanden hebt?

“Vorig jaar heb ik een boek uitgebracht. ‘Wonderwalls' leert je stap voor stap hoe je de muren van kinderkamers versiert. Daarnaast heb ik een stickercollectie ontworpen samen met Colora. Met die stickers kan iedereen z'n muren in de verf zetten. Als je er een fout plakt, begin je gewoon opnieuw. Door verschillende stickers te combineren of in te kleuren krijg je nog steeds een unieke creatie!”

Janne Vandevelde