Katholieke school weert Harry Potterboeken door "boosaardige" spreuken

Katholieke school weert Harry Potterboeken door "boosaardige" spreuken

De St. Edward Church and School in Nashville, Tennessee had de boeken in de bibliotheek staan, maar volgens de predikant Dan Reehil die op de rooms-katholieke school werkt, is het oeuvre van J.K. Rowling veel te sinister. "Deze boeken presenteren magie als zowel goed als kwaad, wat niet waar is, maar in feite slim bedrog. De vloeken en spreuken die in de boeken worden gebruikt zijn werkelijke vloeken en spreuken die - wanneer gelezen door een mens - het risico vormen om boze geesten tevoorschijn te toveren in de aanwezigheid van de persoon die de tekst leest", schreef hij in een e-mail in handen van de lokale nieuwsbron Tennessean.

Reehil vertelt in de mail dat hij verschillende exorcisten in de VS en Rome heeft geraadpleegd die hem aanbevolen de boeken uit de bibliotheek te verwijderen. De e-mail werd verstuurd nadat een ouder vroeg waarom de boeken verdwenen waren.

Geen officieel standpunt

De Harry Potter-boeken worden in sommige religieuze kringen als controversieel beschouwd. De katholieke kerk heeft geen officieel standpunt tegenover de boeken, maar volgens de directrice van St. Edward Church and School heeft de pastoor het laatste woord.

Bron: Metro Nederland