Kat staat op uit de doden te midden van Australische bosbranden

Kat staat op uit de doden te midden van Australische bosbranden

De Australische Ben Symonds was - samen met zijn familie - gedwongen om het huis achter te laten en te evacueren. Tijdens de evacuatie zetten hun twee katten Angel en Mickey het op een lopen, in een poging aan de vlammen te ontsnappen. De kans dat de twee katten het razende vuur zouden overleven was nihil, dacht Symonds.

Toen de familie weer naar huis mocht keren, dat wonder boven wonder nog overeind stond, waren de twee katten nergens te bekennen. "Het terrein om het huis was zwartgeblakerd. Alleen het gras had het overleefd." Hoop voor de katten had hij dan ook niet.

Een week in het wild

Symonds had net geaccepteerd dat ze niet meer terug zouden komen, toen Angel opeens op de stoep stond. "Zeven nachten was ze weg en toen was ze opeens weer thuis", schrijft hij op Reddit. "We dachten dat ze dood was!" Een week heeft het dier in het wild doorgebracht, terwijl de wereld om haar heen afbrandde.

"Het was echt het beste gevoel ooit toen ik naar buiten liep en haar levend zag." Angel heeft wel wat brandwonden, maar volgens Symonds zal ze het overleven. De kat - die voor de bosbranden een witte vacht had - ziet er wel aardig gehavend uit. "Haar oren zijn verbrand, maar dat is het ook. Haar pootjes zijn perfect in orde. Ze is nu vooral heel blij om weer thuis te zijn."

Van kat Mickey heeft de familie helaas nog niets vernomen.