Kat na drie jaar teruggevonden

Een Schotse huiskat is na drie jaar afwezigheid teruggevonden door zijn baasjes. Dankzij een chip konden ze bevestigen dat het daadwerkelijk om dezelfde kat gaat. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Toen zijn baasjes in 2013 op vakantie gingen, ging Ottie naar een dierenhotel. De kater ontsnapte daar echter en was nadien spoorloos. Het gezin probeerde nog om hun huisdier terug te vinden met posters, maar dat baatte niet. Naarmate de maanden verstreken, gingen de eigenaars van het beestje ervan uit dat ze hem niet meer zouden zien.

Tot ze onlangs een telefoontje kregen van een dorp geen tien kilometer verder. Blijkbaar hadden mensen Ottie gevonden en dankzij een microchip zijn oude baasjes kunnen opsporen. Die sprongen meteen in de wagen en hun geliefde huisdier op te halen. "Meteen zat hij op mijn knie te spinnen. Ik kan niet geloven hoe goed hij eruitziet. Hij is dikker teruggekomen en hij speelt opnieuw met zijn favoriete kattenspeeltje", aldus Adele Bailey bij BBC Scotland.

Het lijkt dus alsof er op drie jaar tijd weinig veranderd is, al zal Ottie even zijn vrijheid moeten missen. "Hij zal nu enkele weken binnenshuis doorbrengen", besluit Bailey.

Archiefbeeld Pixabay