Kat die al 20 jaar burgemeester was, is overleden

Kat die al 20 jaar burgemeester was, is overleden

"Hij was tot de laatste dag van zijn leven een schat", schrijven de persoonlijke assistenten van de burgemeester, oftewel zijn baasjes. "Hij kwam de laatste maanden minder buiten, maar hij bleef ganse dagen miauwen. Hij vond het leuk om geaaid te worden en wilde mee op het bed zitten, zodat hij urenlang kon liggen spinnen op onze schoot."

Toeristische trekpleister

Stubbs was aan de macht sinds 1998. De inwoners van het dorpje in de Amerikaanse staat vonden destijds geen geschikte kandidaten, dus besloten ze om campagne te voeren voor de kat. Met succes, want de viervoeter werd uiteindelijk verkozen tot burgemeester van Talkeetna. In de jaren die volgden, werd het plaatsje met 900 inwoners zelfs een ware toeristische trekpleister.

Opvolger

In 2013 overleefde de rossige kater nog een aanval van een hond, maar nu is het diertje wel degelijk de pijp uitgegaan. Lang moet Talkeetna niet wachten op een wollige opvolger. Kitten Denali staat klaar om in de voetsporen van Stubbs te treden. "Verbazingwekkend genoeg heeft onze kitten Denali dezelfde persoonlijkheid als Stubbs. Hij houdt van aandacht en gedraagt zich als een puppy als hij bij mensen in de buurt is. We kunnen ons geen betere plaatsvervanger wensen", klinkt het.

A post shared by ?????????? (@manuzoo) on