Kasteelhoeve Wange in Landen meest duurzame toeristische bedrijf ter wereld

Kasteelhoeve Wange in Landen meest duurzame toeristische bedrijf ter wereld

Kasteelhoeve Wange in Landen mag zich het meest duurzame toeristische bedrijf ter wereld noemen. Dat dankt het gastenverblijf en seminariecentrum in Vlaams-Brabant aan de overhandiging van de eerste Internationale Groene Sleutel. De award werd deze namiddag ter plaatse uitgereikt door Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA). Kasteelhoeve Wange, genoemd naar de gelijknamige deelgemeente van Landen, werd bekroond als het meest duurzame toeristische bedrijf op het vlak van waterbesparing en de vermindering van de ecologische voetafdruk. Het gastenverblijf in volle natuur haalde het voor een natuurcentrum uit Wales en een vakantiepark uit Kroatië.

Het is de eerste award van de Foundation for Environmental Education (FEE). De internationale jury prijst Kasteelhoeve Wange voor de meest coherente en geïntegreerde oplossingen in waterbesparing. "De uitbaters willen de kasteelhoeve honderd procent CO2-neutraal maken", zegt Miriam Van Loon, projectmanager bij Bond Beter Leefmilieu.

Kasteelhoeve Wange bestaat sinds 2011 en kreeg vijf jaar op rij de Vlaamse Groene Sleutel van Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen. "We hebben dit gerealiseerd met beperkte middelen", zegt uitbater Philip Van Kelst. "We danken de prijs aan de keuze van de juiste ecotechnieken."

bron: Belga