Kapper geeft depressief meisje ongelofelijke make-over

Kapper geeft depressief meisje ongelofelijke make-over

"Ik heb een van de moeilijkste ervaringen ooit beleefd", zo begint kapster Kayley Olsson haar verhaal op Facebook. In de post vertelt ze dat ze een 16-jarige klant over de vloer kreeg. Het meisje kampt al enkele jaren met een serieuze depressie. "Ze voelde zich zo verdrietig en waardeloos dat ze zelfs haar haar niet meer kamde. Ze stond enkel nog maar recht om naar het toilet te gaan", schrijft de kapster.

Binnen enkele weken moet het meisje weer naar school gaan en staan er klasfoto's op het programma. "Omdat het doorkammen van alle knopen in haar haar te veel pijn deed, vroeg ze om alles af te scheren. Mijn hart brak in duizenden stukjes. Ik moest en zou dit kind helpen."

Make-over van dertien uur

Na heel lang inpraten, kon Olsson het meisje overtuigen om iets anders te proberen. Twee dagen lang is ze bezig geweest aan de make-over. "Gisteren hebben mijn collega Mariah en ik er acht uur aan gewerkt en vandaag nog eens vijf uur. Uiteindelijk hebben we dit prachtige meisje opnieuw laten lachen en heeft ze het gevoel dat ze iets waard is."

Belangrijke boodschap

Volgens de sympathieke kapster schuilt er dan ook een belangrijke boodschap achter deze ontmoeting. In haar Facebookpost benadrukt ze dat iedereen getroffen kan worden door een depressie of mentale problemen, ongeacht je leeftijd. Ze roept ouders dan ook op om kinderen serieus te nemen. "Stuur hen niet weg met de boodschap dat ze zich er maar overheen moeten zetten. Soms gaat dat simpelweg niet."

Dat de vrouw een gevoelige snaar heeft geraakt, is duidelijk. Op Facebook kan het relaas op heel wat reacties rekenen. Zo is de post al meer dan 75.000 keer gedeeld en 195.000 keer geliket.