Kapotte wc besmeurt honderden koffers in Amerikaanse luchthaven

Kapotte wc besmeurt honderden koffers in Amerikaanse luchthaven

Zo'n 380 koffers en reistassen in de bagageruimte van de luchthaven van Nashville, Tennessee, zijn besmeurd geraakt met rioolwater. De oorzaak lag niet bij één van de kamers ernaast, maar moest erboven gezocht worden. Daar bevindt zich een damestoilet, waar één van de wc's verstopt geraakte.

Vlucht vertrokken zonder bagage

Iemand had daar heel wat papieren doekjes doorgespoeld, waarna het toilet was overgelopen. De smurrie sijpelde door de vloer en op de koffers die stonden te wachten op hun vlucht met Southwest Airlines. De luchthaven haalde er gespecialiseerde poetshulp bij.

Door het defect liep de verwerking van de bagage heel wat vertraging op. "De getroffen tassen werden gekuist en in sommige gevallen werd mensen een zak als vervanging aangeboden", liet Southwest weten aan Fox News. De vlucht moest uiteindelijk vertrekken voordat alle bagage aan boord was, maar de luchtvaartmaatschappij maakt zich sterk dat elke passagier zijn of haar koffer toegestuurd krijgt.

Niet de eerste keer

Het is verrassend genoeg niet de eerste keer dat het spijtige voorval zich voordoet in Nashville. De verantwoordelijken op de luchthaven overwegen om het rioolsysteem te verleggen, zodat de buizen niet meer boven de bagageruimte lopen.