Kapitein Kompany mist EK in Frankrijk

Vincent Kompany moet forfait geven voor het Europees Kampioeschap in Frankrijk. De aanvoerder van de Rode Duivels geraakt niet tijdig hersteld van een liesblessure.
door
Matthias
Leestijd 2 min.

«Ik zal er niet bij zijn op het EK. Dat is erg droevig nieuws voor mij, maar ik word nu de grootste supporter van de Duivels.» Met die woorden op Facebook meldde Kompany (foto) zaterdagavond het nieuws vanuit Spanje. Daar onderging de 30-jarige centrumverdediger verschillende onderzoeken, nadat hij woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid geblesseerd was geraakt aan de lies.

Vijfde blessure

Met ‘De Glazen Man' als bijnaam, komt het forfait van Kompany niet als een verrassing. Voor de kapitein van Manchester City en de Rode Duivels was het al de vijfde keer dit seizoen dat hij geblesseerd uitviel. Kompany was nog maar terug uit blessure sinds 19 april, toen hij zijn terugkeer vierde na een maand afwezigheid door problemen aan de kuit.

Komende donderdag maakt Marc Wilmots zijn selectie bekend voor het EK, waar de Duivels op 13 juni hun eerste wedstrijd afwerken, tegen Italië. De bondscoach wilde het voorbije weekend nog niet reageren op de afwezigheid van zijn sterkhouder, al stak hij Kompany wel een hart onder de riem. «Tous Ensemble. Iedereen staat achter je, Vincent», klonk het op Twitter.

Toby Alderweireld

Mogelijk reist Kompany wel af naar Frankrijk om zijn ploegmaats te steunen. Wie de Congolese Belg op het veld moet vervangen, is nog onduidelijk. Een mogelijkheid is om Toby Alderweireld naar het centrum door te schuiven. De 27-jarige Antwerpenaar blinkt dit seizoen uit als centrumverdediger bij de Engelse topclub Tottenham Hotspur. Toch ligt die ingreep niet voor de hand, want dan wordt het probleem verlegd naar de positie van rechtsback.