Kanye West wordt door eigen stichting aan de deur gezet

Kanye West wordt door eigen stichting aan de deur gezet

De stichting voor kansarme jongeren werd in 2011 opgericht door West en collega-rapper Rhymefest. Ze is genoemd naar de moeder van Kanye die in 2007 op 58-jarige leeftijd overleed, Donda Williams.

Aanleiding

De oorzaak van de plotse breuk? Een Twitter-rel en een boos rapnummer. Door het slechte imago van West wil de stichting niet langer met de rapper geassocieerd worden. Daarnaast verklaarde de liefdadigheidsinstelling dat ze geen financiële steun van West kreeg voor een bouwproject dat het huis waar de rapper als kind woonde wou ombouwen tot een opnamestudio, museum en leerruimte. "De jeugd kijkt en we willen dat ze weten dat ongeacht wat hun favoriete beroemdheden doen, of niet doen, we er voor hen zijn en hen zullen blijven ondersteunen en motiveren."

Missie

Kim Kardashian, de echtgenote van de rapper, slingerde dan weer een aantal verwijten naar het hoofd van Rhymefest. Ze beschuldigde hem er onder andere van de naam van Kanye's moeder te gebruiken om hem in een slecht daglicht te plaatsen. "Je mag erop rekenen dat ik er mijn missie van zal maken om Donda's House van je af te pakken en het door mijn kinderen te laten runnen zoals het hoort!", aldus de realityster.

https://twitter.com/KimKardashian/status/1000519067512393728

https://twitter.com/KimKardashian/status/1000520249848938496