Kamer keurt begrotingsaanpassing goed

Kamer keurt begrotingsaanpassing goed

De Kamer heeft, meerderheid tegen oppositie, de begrotingsaanpassing voor dit jaar goedgekeurd. In de komende weken start de regering met de opmaak van de begroting van volgend jaar. "We gaan dat werk samen doen, een beetje zoals, hoop ik, de Rode Duivels straks doen", zei begrotingsminister Sophie Wilmès (MR). Het begrotingswerk voor 2019 zal van start gaan nadat het monitoringcomité, de groep topambtenaren die de begroting begeleidt, een rapport aflevert. Dat rapport wordt in de eerste twee weken van juli verwacht.

De begrotingsaanpassing die de Kamer goedkeurde, bevat voor bijna 1,3 miljard euro aan ingrepen, nodig om de begroting op de voorziene koers te houden (een structureel tekort van 0,68 procent van het bnp). Het gaat om een reeks kleine maatregelen. Een belangrijk deel van de inspanning is een technische correctie van 462,6 miljoen in de taxshift.

Naast de budgetcontrole moest de plenaire Kamer nog over een hele reeks teksten stemmen. Dat werk werd nog voor de start van de WK-wedstrijd van de Rode Duivels tegen Engeland afgerond.

bron: Belga