Kalkoen als reisgezel tegen vliegangst

Kalkoen als reisgezel tegen vliegangst

Moesha Mitchel, schrok zich vorige week een hoedje toen ze zag wie er in de passagierszetel achter haar zat. In het Delta airlines vliegtuig zat namelijk een man met een kalkoen naast hem. In eerste instantie dachten de passagiers dat het om een grap ging, maar al snel bleek dat dat niet het geval was. De man had het dier meegebracht om hem emotioneel te ondersteunen tijdens de vlucht.

The National Service Animal Registry verklaart het incident als volgt: "De kalkoen maakt deel uit van het behandelingsprogramma van de reiziger,  'emotional support animal'. Op de website van Delta airlines reageert het bedrijf als volgt: "Onze klanten mogen een dier mee aan boord nemen, als dit hun vliegangst kan verminderen. Zolang het dier zich goed gedraagt, is er voor ons geen enkel probleem."

De medereizigers ondervonden nagenoeg geen klachten en vonden zelfs dat het dier zich bijzonder goed gedragen had.

"Stinkend varken"

In 2014 werd een Amerikaanse vrouw nog gedwongen het vliegtuig te verlaten omdat ze haar varken mee aan boord genomen had. Het dier diende ook als emotionele ondersteuning, maar voldeed niet aan de criteria van de vliegtuigmaatschappij. "Het varken verstoorde de rust in het vliegtuig en stonk verschrikkelijk", vertelden enkele medereizigers.

You get on the plane and sit next to someone with this as their emotional support animal, what do you do? ? pic.twitter.com/rYKgaIqdOY

— Moesha (@moeshamitchel) 6 januari 2016