Kaat verdwijnt uit 'Thuis' en haar fans zijn radeloos: "Ik kan wel janken van ellende"

Kaat uit 'Thuis' is binnenkort niet meer. Het personage verdwijnt definitief uit de populaire soap en dat kunnen de fans maar moeilijk aanvaarden. Op Twitter en Instagram delen ze hun verdriet en bewondering voor Leen Dendievel, die het personage 3 jaar vorm gaf.
door
Xavier
Leestijd 3 min.

Leen Dendievel kondigde het nieuws zelf aan op Instagram. In haar post vertelt ze hoe vereerd ze was om zo'n invloedrijk figuur te mogen spelen, maar "ze had een doel en dat heeft ze bereikt." "Nu is het tijd om andere personages te leren kennen", klinkt het. Ze sluit af met een boodschap aan Franky, die in de reeks de transitie van man naar de vrouw Kaat aangaat. "Dank u Franky, dat ik van u een gelukkige vrouw mocht maken."

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leen Dendievel (@leendendievel) on

Tussen de vele reacties op het bericht staat ook een tekstje van Bo Van Spilbeeck, het VTM-nieuwsanker dat zelf een transitie van man naar vrouw doormaakte. "Allerliefste Leen, jij hebt als Kaat zoveel deuren geopend, zoveel paden geëffend, zoveel mensen doen nadenken over 'anders zijn'. Ik ben je zo ontzettend dankbaar, en ook de scenaristen die van Franky jouw personage, Kaat, hebben durven bedenken toen dat nog helemaal niet evident was", schrijft ze daarin neer.

"De leegloop is echt bezig"

Ook op Twitter regent het reacties op het nakende afscheid van Kaat. "Damn, alweer een topper die ‘Thuis' verlaat" en "de leegloop van 'Thuis' is echt bezig", laten verontruste fans weten. Er zijn ook mensen bij wie het vertrek leidt tot verdriet. "Leen Dendievel vertrekt uit 'Thuis': "Ik kan wel janken van ellende" en "Al mijn favoriete acteurs vertrekken uit Thuis. Eerst Jannes Coessens en nu Leen Dendievel".

Al mijn favoriete acteurs vertrekken uit Thuis. Eerst Jannes Coessens en nu Leen Dendievel... #thuisopeen

— Nicolaas Nicky Janssens (@jansssens_nick) October 9, 2019

Leen Dendievel vertrekt uit Thuis. Ik kan wel janken van ellende #thuisopéén

— Carola (@DutchLittleOne) October 9, 2019

De leegloop van Thuis is echt bezig... Bedankt Kaat/Leen voor de 3 mooie jaren! We zullen je missen ?#thuisopeen @leendendievel

— Nicolaas Nicky Janssens (@jansssens_nick) October 9, 2019

Damm weer een topper die we hard zullen missen in thuis... @leendendievel bedankt voor de mooie jaren... En veel succes met je nieuwe uitdagingen!!?????

— Stievo (@stievodevivo) October 10, 2019

Zo jammer dat Kaat uit Thuis gaat ? Ik vond haar echt een TOP personage!!! ? @een @leendendievel #thuisopéén

— Eline (@ElineAerden) October 9, 2019