In kaart gebracht: het Belgisch supportershart zag af tegen Portugal

De confrontantie met de Portugezen was niet voor hartlijders. Dat bewijzen de resultaten van ‘The Belgian Heartbeat’, een campagne van Proximus waarbij een testpanel van Belgische supporters tijdens de EK-wedstrijden van de Rode Duivels een armband draagt die hun hartslag meet. Bij de rake zwabberbal van Thorgan Hazard werd een gemiddelde piek van 110 hartslagen per minuut opgetekend.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het testpanel van ‘The Belgian Heartbeat’ bestaat uit 200 supporters, BV’s, influencers en journalisten. Dankzij een geconnecteerde armband werd het geluid (decibels), de beweging (calorieën) en de hartslag (BPM) van het panel gedurende heel de match gemeten.

Waar het panel niet wild werd van de match tegen Finland, was de nagelbijter tegen Cristiano Ronaldo en co. andere koek. De treffer van Thorgan Hazard deed de hartslagen van het supporterspanel tegelijk stijgen tot 110 BPM. Het testpanel verbrandde toen samen ook zo’n 393 kcal.

12 uur fietsen in volle vaart

Vooral het matchslot, waarbij de Belgen hun voorsprong met hand en tand verdedigden, was zenuwslopend en slecht voor de tikker. De doelpoging van André Silva in de 88ste minuut bijvoorbeeld deed de hartslag van het panel klimmen naar 96 BPM.

Maar de Rode Duivels hielden hun voorsprong vast, tot euforie van al wie Belg is. Het testpanel verbrandde deze match samen 7.359 kcal: het equivalent van 12 uur fietsen in volle vaart.