Juwelier gebruikt 3D replica's om unieke luxe juwelen te maken

Juwelier gebruikt 3D replica's om unieke luxe juwelen te maken

De 3D printer groeit uit tot een onmisbaar instrument voor de uitvinders en creatievelingen van de eenentwintigste eeuw. Een juwelier uit Parijs heeft de toekomst van de juwelierszaken bepaald. De Jaubalet juwelierszaak biedt op maat gemaakte sieraden aan met behulp van 3D-printers.

Place Vendôme in Parijs is de thuisbasis van talloze luxe juweliers en ontwerpers, waaronder namen als Dior en Chanel. Klanten kunnen hun ideeën hier bespreken, die dan worden geschetst. In de laatste stap van het productieproces laten ze een 3D-geprint wassen replica maken zodat de klanten kunnen voelen en zien wat ze zullen laten maken met de edelstenen.

"Ik kon onmogelijk een keuze maken op basis van een internetfoto en een tekening," zegt klant Carine Pichon. "Wat als ik iets koop en het heeft niet de juiste maten - wat als het te groot of te klein is? Dus ik denk dat als je iets kunt vasthouden dat niet het finale product is, maar er dichtbij komt op vlak van grootte en vorm, je klanten gerust kunt stellen en ervoor kunt zorgen dat ze de juiste keuze maken."

Het bedrijf zegt dat de zaken goed gaan. Driekwart van de klanten komt uit het buitenland. Voornamelijk uit China, Centraal Azië, Rusland en het Midden Oosten. En ze zeggen dat ze goedkopere prijzen tot 50% kunnen aanbieden dan andere grote vissen op de markt. "We hebben geen 'showroom' nodig, al onze producten worden geleverd en we hebben geen stock. Daarom zijn onze prijzen lager, toegankelijker en we bieden exceptionele kwaliteit,"zegt Patrick Barruel, directeur commerciële ontwikkeling van Jaubulet.

Voor diegene die naar Frankrijk gaan om hun juwelen te kopen, gaat het evenveel om de ervaring als het plezier om een uniek exemplaar te mogen bezitten. De ultieme luxe is om het handgemaakt te hebben, en - nog beter, bedacht en ontworpen door de drager. En dat, zeggen deze innovatieve juweliers, is wat ze te bieden hebben.