'Just A Baby' is de nieuwe datingapp voor wie een baby wil

Een nieuwe datingapp maakt het voor mensen mogelijk om sperma- en eidonors, draagmoeders of een geliefde te vinden. Iedereen met een kinderwens kan zich inschrijven.
door
Laura.Brusselaers
Leestijd 1 min.

De makers van 'Just A Baby' hopen dat de applicatie vooral vrijgezellen en homoseksuele koppels zal helpen, maar ook nuttig zal zijn voor mensen die geen kind hebben gehad en er eentje willen.

"Soms gebeurt het dat een van de partners pas na een relatie van twee jaar beseft dat hij of zij echt klaar is voor een kindje, terwijl de andere helemaal niet op dezelfde golflengte zit. Dan heb je twee jaar 'voor niets' verspild", vertelt Paul Ryan, mede-oprichter van de app, aan BBC.

Kritiek

Niet iedereen vindt 'Just A Baby' een goed idee. "Je werkt beter met gescreende donors in een ziekenhuis", zegt professor Adam Balen van de British Fertility Society. De makers zeggen dat ze enkel voor de introductie van twee personen zorgen, maar geen baby's leveren. Ze raden ook aan om eerst juridisch advies op te zoeken vooraleer je je aan de app waagt.