Jurk Aretha Franklin brengt duizenden euro's op

Een baljurk van wijlen Aretha Franklin is op een veiling in New York verkocht voor 10.000 dollar (zo'n 8.800 euro) verkocht. De Queen of Soul, die bekend stond voor haar opvallende podiumoutfits, droeg het roze kleed voor een optreden in 1993.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Ook na haar overlijden in augustus van dit jaar, blijft Aretha Franklin nog heel wat mensen begeesteren. Dat werd duidelijk op een veiling van het veilingshuis Julien's Auctions in New York. Daar werd een van haar iconische jurken te koop aangeboden. Het kledingstuk, dat bezet was met roze epauletten, ging van de hand voor 10.000 dollar, of zo'n 8.800 euro.

De Amerikaanse soulster droeg de jurk tijdens een concert in 1993. Een andere podiumoutfit van haar, die ze aanhad tijdens een optreden in de New Yorkse Radio City Music Hall ging de deur uit voor 6.615 euro. Franklin, die de bijnaam 'Queen of Soul' had, overleed op 16 augustus. Ze werd 76 jaar oud.

Michael Jackson is heel veel waard

Tijdens de veiling werden nog andere inconische spullen uit de muziekwereld verkocht. Een jasje van Madonna bracht meer dan 88.000 euro op en voor vest van Michael Jackson legde een superfan meer dan 250.000 euro neer.