Jupiler Pro League - Zulte Waregem redt in het slot een punt tegen Gent

Zulte Waregem en AA Gent hebben zondagavond op de 25e speeldag van de Jupiler Pro League 1-1 gelijkgespeeld. De Japanner Kubo bracht Gent vanop de stip op voorsprong, maar Dalsgaard sleepte in het slot een punt uit de brand voor de thuisploeg. Zulte Waregem blijft zo op de valreep thuis ongeslagen. Gent blijft op één uitzege steken. Na een veelbelovende openingsfase, met kansjes voor Mitrovic (Gent) en De fauw (Zulte Waregem), viel de partij halverwege de eerste helft terug op een schaakspel op het middenveld.

Ook na rust waren de mogelijkheden schaars. Zulte Waregem domineerde het spelbeeld, maar halverwege de tweede helft haalde Steppe Kubo neer in de zestien en ging de bal op de stip. De Japanner (69.) nam zijn verantwoordelijkheid en stuurde de Steppe de foute kant uit. Coulibaly trapte nadien nog een grote kans op Steppe, maar leek de drie punten binnen te hebben. Dat was echter buiten Dalsgaard gerekend. De ingevallen rechtsachter (90.) werkte in de slotminuut de gelijkmaker toch nog voorbij Kalinic. Gent komt door het gelijkspel op gelijke hoogte met Charleroi op de vijfde plaats, Zulte Waregem blijft derde.

Om 20u00 sluiten Westerlo en STVV de 25e speeldag af. Eerder zondag won Club Brugge met het kleinste verschil van Charleroi (1-0). Zaterdag wonnen Oostende en Genk in eigen huis van respectievelijk KV Mechelen (2-0) en Moeskroen (1-0). Kortrijk en Waasland-Beveren boekten verrassende uitzeges bij Standard (0-3) en Eupen (0-2). Vrijdag openden Lokeren en Anderlecht de 25e speeldag met een 0-0 gelijkspel.