Jupiler Pro League - Zulte Waregem haalt Deense verdediger Brian Hamalainen terug

Jupiler Pro League - Zulte Waregem haalt Deense verdediger Brian Hamalainen terug

Zulte Waregem heeft zich maandag met de Deense verdediger Brian Hamalainen versterkt. Dat maakte Essevee op zijn website bekend. Hamalainen tekende een contract voor twee seizoenen. Hij wordt overgenomen van Racing Genk. De 27-jarige linksachter is een bekend gezicht in het Regenboogstadion. In het seizoen 2011-2012 verdedigde hij al eens de kleuren van Essevee, dat hem bij zijn jeugdclub Lyngby wegplukte. Zijn goede prestaties in Waregem leveren hem meteen een transfer naar Genk op.

"Uiteraard ben ik tevreden om terug te kunnen spelen voor deze mooie club", zegt Hamalainen op de clubwebsite. "Ik heb alleen maar goede herinneringen aan mijn eerste periode hier en ben ervan overtuigd dat dit de beste beslissing is voor mijn voetbalcarrière. België is mijn tweede thuis geworden en met vijf jaar ervaring in de Jupiler Pro League ben ik vertrouwd met de manier van voetballen. Essevee is niet meer dezelfde club als vijf jaar geleden. De club heeft sportief en extra-sportief grote stappen vooruit gezet en heeft nu ieder seizoen de ambitie om play-off 1 te halen."

Hamalainen is de derde aanwinst in deze transferperiode voor Essevee. Eerder werden rechtsachter Davy De fauw (Club Brugge) en de Deense middenvelder Lukas Lerager (Viborg) gehaald.

.

bron: Belga