Jupiler Pro League - Westerlo springt opnieuw weg van laatste plaats na late zege in Mechelen

Jupiler Pro League - Westerlo springt opnieuw weg van laatste plaats na late zege in Mechelen

Westerlo heeft zondagavond tijdens de laatste wedstrijd van de 22e speeldag van de Jupiler Pro League een verrassende 1-2 zege geboekt bij KV Mechelen. In het klassement springt Westerlo zo opnieuw over Moeskroen naar de voorlaatste plaats, Mechelen blijft zesde. Westerlo, dat voor de partij opnieuw laatste stond na de zege van Moeskroen zaterdag tegen Lokeren, begon voortvarend in Mechelen. Na nauwelijks een kwartier knalde Rommens de bezoekers al op voorsprong. Mechelen toonde zich weerbaar en vooral woelwater Kolovos dreigde. Na eerder al tegen de paal geschoten te hebben, was het na 36 minuten toch raak.

Na de pauze bleef groot gevaar uit. Spitsen Verdier (Mechelen) en Ganvoula (Westerlo) lieten de grootste mogelijkheden onbenut en net wanneer iedereen zich had verzoend met een gelijkspel, ging Coosemans zwaar in de fout. De Mechelse goalie kwam ver uit met de bal aan de voet, maar verloor hem vervolgens aan Hyland (90.). Die strafte de flater af en bezorgde de Kemphanen drie belangrijke punten in de degradatiestrijd.

Eerder op de dag won Club Brugge verrassend makkelijk de topper bij Standard (0-3) en klopte Anderlecht STVV (3-1). Zaterdag wonnen Zulte Waregem (2-3), Oostende (0-1) en Racing Genk (0-1) bij respectievelijk KV Kortrijk, Waasland-Beveren en Eupen en boekte Moeskroen een erg belangrijke 2-1 zege tegen Lokeren. Gent trapte de speeldag vrijdag op gang met een 1-0 overwinning tegen Charleroi.

bron: Belga