Jupiler Pro League - Waasland-Beveren houdt de drie punten thuis tegen Lierse

Jupiler Pro League - Waasland-Beveren houdt de drie punten thuis tegen Lierse

Waasland-Beveren heeft zaterdagavond de slotwedstrijd van de achtste speeldag in Play-off IIa met 3-2 gewonnen van tweedeklasser Lierse. In een aangename wedstrijd kwamen de Lierenaars na drie minuten op voorsprong na een owngoal van Zinho Gano, Camacho maakte na veertien minuten gelijk van op de stip. Cools bracht de thuisploeg na 38 minuten voor de eerste keer op voorsprong, na de pauze kwam Lierse echter opnieuw langszij via de Belder (65.). Steeven Langil zorgde vijf minuten later (70.) voor de winnende treffer. Voor Waasland-Beveren was het de eerste thuiszege van 2017.

In de stand in Play-off IIa springt Waasland-Beveren over Union en Lierse met twaalf punten naar de derde plaats. Winnaar van het weekend is Sint-Truiden, dat dankzij een 1-4 zege tegen Union met zestien punten alleen aan de leiding staat. KV Mechelen verloor vrijdag de openingswedstrijd met 2-0 bij KV Mechelen en volgt in de stand op drie punten van de Limburgse leider.

Met nog twee speeldagen voor de boeg in de play-offs lijkt het dus een Limburgse derby te worden in de barrages tegen de winnaar van Play-off IIb. Daarin is Racing Genk al sinds vorig weekend zeker van de eindzege. De winnaar van het treffen neemt het in de finale op tegen de nummer vier uit Play-off I voor een ticket voor de voorrondes van de Europa League.

bron: Belga