Jupiler Pro League - Waasland-Beveren en Standard houden elkaar in evenwicht

Jupiler Pro League - Waasland-Beveren en Standard houden elkaar in evenwicht

Waasland-Beveren en Standard Luik hebben de tweede speeldag in de Jupiler Pro League ingezet met een doelpuntenloos gelijkspel op de Freethiel. Het seizoensdebuut van Mehdi Carcela bij de Rouches werd ontsierd door een rode kaart in de slotminuten. Michel Preud'homme bracht op de Freethiel dezelfde elf Rouches aan de aftrap die AA Gent klopten op de openingsspeeldag. Mehdi Carcela stond dit keer wel op het wedstrijdblad. Zijn collega Yannick Ferrera, die van Preud'homme de kneepjes van het trainersvak leerde, stelde vier nieuwe namen op.

Veel zoden zette dat aanvankelijk niet aan de dijk. Waasland-Beveren kwam in de eerste helft niet in de buurt van doelman Ochoa. Standard stelde Davy Roef veel vaker op de proef, maar de doelman van de Waaslanders keepte uitstekend. Bij de gevaarlijke schietkansen van Luyindama en Bastien moest Roef niet ingrijpen, maar na een kwartier mocht hij de pluimen wel op zijn hoed steken. De streep van Marin belandde in de armen van de goalie, op het halfuur ranselde Roef een tweede poging van Marin uit zijn doel. Op slag van rust voerde hij de knapste redding uit. Met zijn vingertoppen pareerde hij prima de overhoekse kopbal van Djenepo. Emond slaagde er niet in de rebound laag te houden.

Na de pauze bleef de Luikse druk aanhouden, maar de Rouches waren minder gevaarlijk. Waasland-Beveren herstelde het evenwicht en kreeg nu ook kansen. Vanzo, Van Damme, Boljevic en Ampomah wrongen ze echter vakkundig de nek om. Aan de overzijde testte Marin de vuisten van Roef nogmaals, maar de Wase doelman zou zich niet laten vloeren. In een potig slot werd Carcela nog rechtstreeks uitgesloten. De invaller legde de doorgebroken Boljevic heel opzichtig neer en haalde zo de angel uit een gevaarlijke tegenaanval.

Zaterdag staan Eupen-Charleroi, Cercle Brugge-Lokeren, Antwerp-Kortrijk en AA Gent-Zulte Waregem op het programma. Zondag kijkt voorzitter Marc Coucke met RSC Anderlcht zijn ex-club Oostende in de ogen. Ook de Limburgse derby tussen Genk en STVV belooft vuurwerk. Moeskroen en Club Brugge sluiten de tweede speeldag af op Le Canonnier.

bron: Belga