Jupiler Pro League - Teodorczyk bezorgt Anderlecht 34e landstitel

RSC Anderlecht heeft zich donderdagavond voor de 34e keer in de clubgeschiedenis tot landskampioen gekroond. Paars-wit verzekerde zich van de titel dankzij een 1-3 uitzege op het veld van Charleroi op de negende speeldag in Play-off I. Daardoor is er met nog slechts één wedstrijd voor de boeg een onoverbrugbare kloof van zeven punten met eerste achtervolger Club Brugge, dat met 2-1 verloor in Oostende. De wedstrijd tussen twee teams van coaches die steevast uitgaan van een stevige organisatie leverde een draak van een eerste helft op in een nochtans uitverkocht en sfeervol Mambourg. Anderlecht kreeg het tempo niet in de wedstrijd en door het gebrek aan beweging slaagden de Brusselaars er voor de pauze niet één keer in Charleroi-doelman Penneteau te bedreigen, op een schuchtere poging van aanvoerder Sofiane Hanni na. Maar ook de thuisploeg had niet bepaald de intentie om er een aangename pot voetbal van te maken. Bij de enige kans voor de Karolo's was het echter raak. Na mistasten in de Anderlecht-verdediging met doelman Boeckx, Kara en Spajic in de hoofdrollen kon Chris Bedia het leer in doel schuiven: 1-0 na 27 minuten. De Ivoriaan bedankte zo voor het vertrouwen want hij had verrassend de voorkeur gekregen op Anderlecht-huurling Hamdi Harbaoui. Enkel over de 1-0 achterstand van Club Brugge op het veld van KV Oostende kon paars-wit bij de rust tevreden zijn en zo was Anderlecht virtueel landskampioen.

Maar een titel krijgt toch zo veel meer glans met wat goed voetbal en dus was Anderlecht met nieuwe moed en drang naar voren uit de kleedkamers gekomen. Plots dook daar dan toch Teodorczyk op in de zestien. De Poolse international had tot dan op een eiland gestaan, maar na een duel met Dessoleil viel het leer voor zijn voeten en trapte de spits zijn eerste doelpunt sinds 12 maart tegen de netten: 1-1 en de titel kwam zo wel erg dichtbij voor paars-wit.

Toch was het nog tot in het slot opletten geblazen, want Bedia had de 2-1 nog aan de voet en in Oostende was Club op gelijke hoogte geklommen. Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd nam Teodorczyk met zijn tweede van de avond echter alle twijfels weg: 1-2. Invaller Massimo Bruno zette even later nog de 1-3 op het scorebord, meteen ook de eindstand en Anderlecht voor de 34e keer landskampioen.