Jupiler Pro League - Super Sunday met Standard-Club Brugge en AA Gent-RC Genk, Anderlecht met rug tegen de muur

Jupiler Pro League - Super Sunday met Standard-Club Brugge en AA Gent-RC Genk, Anderlecht met rug tegen de muur

Leider Club Brugge maakt zondag op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League de altijd moeilijke verplaatsing naar Standard. Racing Genk wil, na de smadelijke nederlaag in de Europa League tegen het nietige Sarpsborg, zijn blazoen op het veld van AA Gent oppoetsen. Anderlecht moet tot slot bij Zulte Waregem een absolute crisis zien te vermijden. De Brusselse situatie is gekend: Anderlecht begon sterk aan de competitie, maar zakte nadien weg. Met laatst schaamtelijke nederlagen Europees tegen Trnava (1-0) en in de Beker tegen Union (0-3), en een futloze 0-0 draw tegen tien spelers van Sint Truiden, is de sfeer in het Astridpark ver zoek. Afgelopen donderdag verloor paars-wit, tegen Dinamo Zagreb (0-2), opnieuw. De positie van trainer Hein Vanhaezebrouck komt alsmaar meer onder druk te staan, en de voorbije dagen doken in de pers al berichten op over een mogelijk ontslag van de ex-coach van AA Gent. Zo ver is het uiteraard nog niet, maar HVH doet er goed aan om Waregem, pas voorlaatste, met de volle buit te verlaten.

Racing Genk krijgt al maanden lof voor zijn manier van voetballen, maar liep donderdag in de Europa League een pijnlijk blauwtje. Voetbaldwerg Sarpsborg was in Noorwegen met 3-1 te sterk. Als klap op de vuurpijl verloren de Limburgers Leandro Trossard. De Genkse uitblinker liep een schouderblessure op en is enkele weken onbeschikbaar. Gent flirt al heel het seizoen met de onvoldoende, maar krijgt nu een kans om zich te herstellen. De Buffalo's zijn bovendien Europees al uitgeschakeld en zouden in principe dus fitter voor de dag moeten komen.

Voor Club Brugge wacht de warme verplaatsing naar Luik. Standard staat in de stand vijfde, maar moet toch al tien punten prijsgeven op de West-Vlaamse leider. De Rouches deden midweeks wat vertrouwen op met een Europese zege tegen Akhisarspor (2-1), maar echt vlot loopt het nog niet aan de Maas. Thuistrainer Michel Preud'homme zal, fier als hij is, zijn spelers wel op scherp krijgen voor de clash met zijn ex-club, waarmee hij indertijd de titel won. Blauw-zwart van zijn kant kent in de Jupiler Pro League weinig tegenstand en wil op Sclessin zijn statuut van landskampioen eer aandoen met puntenwinst.

bron: Belga