Jupiler Pro League - STVV wint op Lierse en kan finale Play-off II haast niet meer mislopen

Sint-Truiden heeft dinsdagavond met 1-2 gewonnen op het veld van Lierse op de negende speeldag van groep A in Play-off II. De Truienaren zijn daardoor zo goed als zeker van groepswinst en de finale van Play-off II tegen Racing Genk, dat al zeker is van groepswinst in groep B van Play-off II. STVV speelt op de slotspeeldag nog tegen eerste achtervolger KV Mechelen en kan enkel nog ingehaald worden op basis van het doelpuntensaldo, dat momenteel ruim in het voordeel van STVV is. STVV kon op bezoek bij Lierse een uitstekende zaak doen om zich te plaatsen voor de finale van Play-off II tegen streekgenoot Racing Genk. Na iets meer dan een halfuur spelen, kwam het echter op achterstand na een verschroeiend afstandsschot van Lierse-goudhaantje Manuel Benson. De speech van coach Ivan Leko tijdens de rust leek STVV geïnspireerd te hebben, want de tweede helft was nog geen minuut afgetrapt toen Pieter Gerkens de bordjes opnieuw in evenwicht bracht. STVV ging volop op zoek naar een volgende treffer en vond die ook in de 69e minuut toen Igor Vetokele een strafschop kon benutten. Ceballos (82.) deed vervolgens de boeken toe met zijn derde doelpunt in twee wedstrijden.

KV Mechelen moest in eigen huis absoluut winnen tegen Union om nog een kans te maken op groepswinst. Jeugdproduct Jordy Peffer bedankte zijn coach Yannick Ferrera voor zijn eerste basisplaats en bracht zijn team op voorsprong tegen Union met een knappe plaatsbal in de 37e minuut. In de tweede helft kregen de Mechelaars meerdere kansen om hun voorsprong uit de diepen, maar het bleef bij 1-0.

Standard wou tegen Waasland-Beveren eindelijk afscheid nemen van de laatste plaats in de groep. Dat voornemen werd na 32 minuten kracht bijgezet door een intikker van Renaud Emond (ex-Waasland-Beveren). Amper drie minuten later werd die voorsprong al meteen verdubbeld door Ryan Mmaee, maar in een dolle vijf minuten bracht Zinho Gano (37.) zijn team opnieuw in de wedstrijd met de aansluitingstreffer. Na nog een knap doelpunt van Edmilson Junior (51.) in de tweede helft, was het toch Standard dat met 1-3 mocht zegevieren en dat zo afscheid neemt van de laatste plaats.

In de tussenstand behoudt STVV zijn voorsprong van drie punten op KV Mechelen. Vrijdag staan de twee ploegen op Stayen tegenover elkaar op de slotspeeldag van Play-off II. KV Mechelen kan enkel nog over STVV springen als het wint met zes doelpunten verschil.