Jupiler Pro League - Standard pakt tegen KV Mechelen tweede zege in play-offs

Jupiler Pro League - Standard pakt tegen KV Mechelen tweede zege in play-offs

Standard Luik heeft vrijdagavond in de openingswedstrijd van de achtste speeldag in Play-off IIa met 2-0 (rust: 1-0) gewonnen van KV Mechelen. Voor de Rouches was het nog maar de tweede zege in deze play-offs, met acht punten blijven ze wel op de laatste plaats in de groep. KV Mechelen deed dan weer een slechte zaak in de strijd om de groepswinst. Voor de ogen van iets meer dan achtduizend toeschouwers opende de Oekraïner Valeriy Luchkevych op het halfuur op voorzet van Darwin Andrade de score voor de Luikenaars. Een verdiende voorsprong en voor de pauze moest Colin Coosemans nog enkele keren ingrijpen om de score niet hoger te laten oplopen. Na rust was de Mechelse doelman dan toch voor de tweede keer geklopt. De Luikse druk hield aan en iets voor het uur kwam het leer op de rand van de zestien in de voeten van Andrade, die de voorsprong verdubbelde. Standard bleef de betere ploeg, maar gescoord werd er niet meer op Sclessin.

KV Mechelen blijft met dertien punten coleider in de groep, maar ziet zaterdagavond (20u00) mogelijk Sint-Truiden wel uitlopen. De Truienaars gaan dan in het Koning Boudewijnstadion op bezoek bij tweedeklasser Union, om 20u30 staan Waasland-Beveren en Lierse tegenover mekaar op de Freethiel.

Dit weekend staat echter alles in het teken van de topper van zondagavond (18u) tussen landskampioen Club Brugge en competitieleider RSC Anderlecht. Als Paars-wit de drie punten pakt in het Jan Breydelstadion, is de 34e landstitel voor de Brusselaars op twee speeldagen voor het einde van de competitie een feit.

bron: Belga