Jupiler Pro League - Standard houdt top zes in vizier na 0-3 zege in Lokeren

Jupiler Pro League - Standard houdt top zes in vizier na 0-3 zege in Lokeren

Standard Luik heeft zaterdagavond op de 25e speeldag in de Jupiler Pro League met 0-3 (rust: 0-1) gewonnen op bezoek bij Sporting Lokeren dat de wedstrijd met tien beëindigde na de uitsluiting van Mehdi Terki in de slotfase. Na 88 minuten liep hij tegen zijn tweede gele kaart aan. Het was Club Brugge-killer Renaud Emond die de bezoekers op slag van rusten op een 0-1 voorsprong had gebracht, in het slot diepten invallers Duje Cop (84.) van op de stip en Razvan Marin (90.) met een knappe schuiver de score uit tot 0-3. De Roemeen - de voorbije weken steevast uitblinker bij de Rouches - startte op Daknam verrassend op de bank, waar hij naast aanwinst Mehdi Carcela zat. Ook de van Olympiakos gehuurde middenvelder mocht in het slot nog invallen om zo zijn rentree bij de Luikse furie te vieren. De score had in het Waasland nog verder kunnen oplopen, want twee doelpunten van Orlando Sa werden nog afgekeurd.

Met de achtste zege van het seizoen doen de Luikenaars goede zaken in het klassement, waar ze naar de zevende plaats opklimmen. Net als nummer zes Waasland-Beveren hebben ze 33 punten achter hun naam staan. Beveren blijft het goed doen en won vrijdagavond al verrassend de derby op bezoek bij Antwerp met 1-2. Lokeren snakt stilaan naar het einde van de reguliere competitie en blijft vijf speeldagen voor het einde met 27 punten dertiende.

Zaterdag (20u) ontvangt Eupen AA Gent, de nummer vier. De voorlaatste in de stand hoopt zijn voorsprong van twee punten op rode lantaarn KV Mechelen te vergroten. Dat wordt geen sinecure, aangezien de Buffalo's vol vertrouwen zijn na hun 2-0 zege van vorig weekend tegen Club Brugge. Op hetzelfde moment speelt STVV gastheer voor KV Kortrijk, tiende met 30 punten. Een halfuur na de aftrap van die wedstrijden gaat Racing Genk, als negende virtueel niet in Play-off I, op bezoek bij Excel Moeskroen.

bron: Belga