Jupiler Pro League - Sandy Walsh ruilt Genk voor Zulte Waregem

Zulte Waregem heeft zich voor de komende drie seizoenen versterkt met Sandy Walsh (22). De jonge Nederlands-Engelse verdediger komt transfervrij over van Racing Genk, Essevee maakte de transfer bekend op de clubwebsite.
door
Belga
Leestijd 1 min.

Walsh woont al zijn hele leven in België en is een jeugdproduct van Anderlecht. In 2011 trok hij naar Genk, waar hij in 2012 in het eerste elftal terechtkwam. Aan het eind van het seizoen ruilt hij dus Genk voor Essevee. "Ik had verschillende mogelijkheden, maar ik ben blij dat ik mijn carrière kan verderzetten bij een stabiele club die elk seizoen voor Play-Off I gaat", aldus Walsh. "Brian Hamalainen, met wie ik vier seizoenen samenspeelde, verzekerde me dat dit een uitstekende club is om verder te ontwikkelen. Het is fantastisch dat we volgend seizoen op drie fronten kunnen strijden." Zulte Waregem mag na bekerwinst Europa in.

Dit seizoen kwam Walsh al 21 keer in actie bij Genk, dat via Play-Off 2 nog altijd aanspraak maakt op Europees voetbal. Bij Zulte Waregem moet hij Henrik Dalsgaard doen vergeten, de Deen zou naar Brentford trekken.

bron: Belga