Jupiler Pro League - Roemeense middenvelder Nicolae Stanciu komt Anderlecht versterken

Jupiler Pro League - Roemeense middenvelder Nicolae Stanciu komt Anderlecht versterken

Anderlecht heeft zich zondag versterkt met de Roemeen Nicolae Stanciu. Hij maakt de overstap van het Roemeense Steaua Boekarest. Volgens Gigi Becali, de voorzitter van Steaua Boekarest, tekent Stanciu een contract van vijf seizoenen in Brussel. "Anderlecht betaalt vier miljoen euro meteen en 3,8 miljoen euro binnen tien maanden. Als Stanciu gedurende twee seizoenen minstens 50 procent van de wedstrijden speelt, krijgen we nog eens twee miljoen euro van Anderlecht", verduidelijkte Gigi Becali aan een lokale televisiezender. Dat maakt van Stanciu de duurste speler in de geschiedenis van het Roemeense voetbal en meteen ook de duurste inkomende transfer in België.

Steaua Boekarest was ook in onderhandeling met Southampton over een transfer van Stanciu, maar de Engelsen kozen uiteindelijk voor de Marokkaan Sofiane Boufal van Rijsel.

Bij Anderlecht vindt Stanciu zijn landgenoot en voormalige ploeggenoot Alexandru Chipciu terug. Chipciu maakte in juli ook al de overstap van Steaua Boekarest naar het Constant Vanden Stockstadion.

Stanciu heeft zeven interlands voor het Roemeense nationale elftal achter zijn naam staan en maakte daarin vier doelpunten. Hij werd ook geselecteerd voor het afgelopen EK in Frankrijk en speelde mee in twee groepswedstrijden.

.

bron: Belga