Jupiler Pro League - Racing Genk geraakt niet voorbij Waasland-Beveren

Racing Genk is dinsdag in een inhaalwedstrijd van de achttiende speeldag in de Jupiler Pro League niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel op het veld van Waasland-Beveren. Beide ploegen kregen op de Freethiel kansen om te scoren, door de puntendeling missen de Limburgers dé kans om in de top zes van het klassement te komen. Het duel had normaal gezien op zondag 11 december gespeeld moeten worden, maar werd toen uitgesteld omdat de Limburgers twee dagen daarvoor nog Europees aan de bak moesten bij Sassuolo. Genk had normaal gezien op 8 december tegen de Italianen moeten spelen, omwille van de dichte mist in Italië werd die wedstrijd toen een dag uitgesteld. Enkel de voetballers die begin december speelgerechtigd waren voor hun club mochten deelnemen aan de wedstrijd van dinsdag. Beide teams misten zo dus een rist spelers (Genk onder andere Ryan, Naranjo en Schrijvers, Waasland-Beveren Langil en Conté). Thomas Buffel, die onlangs zijn vrouw verloor aan de gevolgen van kanker, zat wel opnieuw bij de Genkse kern, hij begon op de bank.

In de eerste helft was de thuisploeg het sterkst. Cools en Demir kregen uitstekende kansen, maar de Genkse doelman Nordin Jackers stond pal. Na rust tapten de bezoekers uit een ander vaatje en al snel kregen Malinovskyi, Susic en opnieuw Malinovskyi mogelijkheden om de score te openen. Iets voorbij het uur redde Camacho een poging van Pozuelo van de lijn, aan de overzijde keerde Jackers een kopbal van Boljevic en hield hij ook Ampomah en Gano van de 1-0.

Met de puntendeling schieten beide teams weinig op in de stand. Genk deelt met 38 punten de zevende plaats met KV Mechelen en heeft twee punten minder dan nummers vijf AA Gent en Charleroi. Waasland-Beveren is dertiende met 24 eenheden.