Jupiler Pro League - Racing Genk en Waasland-Beveren pakken de volle buit

Jupiler Pro League - Racing Genk en Waasland-Beveren pakken de volle buit

Racing Genk heeft zaterdag op de 25e speeldag van de Jupiler Pro League een 1-0 zege geboekt tegen Moeskroen. In de andere wedstrijd om 20u00 won Waasland-Beveren met 0-2 bij Eupen. Met een vroege pegel van Matulevicius was het Moeskroen dat voor het eerste gevaar van de partij tekende. Genk bleek echter niet aangeslagen en na een eerdere deviatie van Berge tegen de lat, is het na 21 minuten raak. Naranjo en Pozuelo zetten een knap Spaans één-tweetje op, dat knap werd afgerond de spits. Ook na de pauze bleef Genk de bovenliggende partij, maar pogingen van Dewaest en Naranjo strandden op het doelhout. In het slot kreeg Moeskroen via Miya nog een grote kans, maar Ryan stond paraat. Genk blijft ook na de zege achtste maar komt, met nog een inhaalwedstrijd voor de boeg, op twee punten van de top zes. Moeskroen blijft laatste.

In de degradatietopper Eupen-Waasland-Beveren waren het de bezoekers die het sterkst aan de partij begonnen. Met twee vlijmscherpe counters zorgde Myny (15. en 38.) al snel voor een dubbele Waaslandse voorsprong. Eupen domineerde het vervolg van de partij, maar onder meer Sylla, Dompé en Brüls kregen de bal niet tegen de touwen. Waasland-Beveren springt door de driepunter over Eupen naar de dertiende plaats.

Eerder op de avond won Kortrijk al met 0-3 bij Standard. Om 20u30 is Oostende-KV Mechelen afgetrapt. Zondag worden met Club Brugge-Charleroi (14u30), Zulte Waregem-Gent (18u00) en Westerlo-STVV (20u00) nog drie wedstrijden afgewerkt. Lokeren en Anderlecht openden de 25e speeldag vrijdag met een 0-0 gelijkspel.

bron: Belga